אבחון של מוגבלות שכלית התפתחותית מתבצע במרכזי אבחון של גופים שזכו במכרז של מינהל המוגבלויות במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, למטרה זו. משרד זה הוא גם הגוף המפקח על אבחונים אלו.
ועדת האבחון כוללת אנשי מקצוע וביניהם:
מהי מטרת האבחון?
מטרת האבחון היא לבדוק את מצבו הפיזי, הנפשי, ההסתגלותי והקוגניטיבי של אדם עם מוגבלות שכלית, על מנת לקבוע האם קיימת אצלו מוגבלות שכלית התפתחותית ובאיזו רמה. על הוועדה לוודא כי הוא מקבל את הטיפול המיטבי עבורו וכן לקבל החלטות בנוגע לדרכי טיפול עתידיות בכל תחומי החיים כגון: מגורים, בריאות, לימודים או תעסוקה (בהתאם לגיל), פנאי ועוד.
מתי מתבצעים האבחון וכינוס ועדת האבחון?
האבחון בועדת האבחון אמור להתבצע באופן שגרתי אחת לשלוש שנים. כמו כן, בכל שינוי מהותי במצבו של אדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית, חשוב לבצע אבחון מחודש וכן בכל שינוי בסוג מסגרת המגורים, יתבצע אבחון מחודש לקבלת החלטות לקביעת מסגרת המגורים המתאימה.
קיימים 15 מרכזי אבחון ע"פ איזור המגורים. להלן רשימת המרכזים ופרטי התתקשרות.*
ביחד. משלימים את החסר
מומחית תחום תקשורת
הימים של אסתר עמוסים במיוחד- בנוסף להיותה אחראית תחום ריפוי ועיסוק במכון שמעיה ובעלת קליניקה פרטית, היא גם מדריכה במעון תקשורת ובעמותה לילדים בסיכון.
את התואר בריפוי ועיסוק הוציאה אסתר במכללת "מבחר" ומאז היא משקיעה את כל מעייניה בלעזור ולקדם עוד ועוד ילדים המתמודדים עם אתגרים בתחום התקשורת.
אני מאמין: אני מאמינה שכל ילד גדל בתוך קשר משפחתי והקשר הזה הוא אחד המרכיבים הכי חשובים בהתפתחות ובהתקדמות שלו. אני מאמינה שלכל הורה יש יכולת נדירה להכיר וללמוד את הילד שלו. ולכן, בתהליכים שאני עושה עם ילדים, אני לא קובעת את מהלך העניינים, אני עובדת בשיתוף עם ההורים ומאפשרת להם לחוות, יחד איתי, תהליך מרגש של היכרות מחודשת עם הילד שלהם וכך להגיע לתוצאות מדהימות.
מומחית ילדי צמי"ד
מומחית ילדי צמי"ד
מנהלת אתר
מומחית מימוש זכויות ילדי צמי"ד
מנהלת פרויקטים
מומחית מימוש זכויות ילדי צמי"ד
מומחית מימוש זכויות ילדי צמי"ד
מזכירות
אחראית כספים
מומחית ילדי צמי"ד