הורה לילד עם מוגבלות שכלית התפתחותית עשוי להיות זכאי לקצבת ילד נכה אם הוא עונה על התנאים הבסיסיים המפורטים באתר המוסד לביטוח לאומי. קביעת הזכאות מחייבת במרבית המקרים בדיקה של הילד בוועדה. לפרטים על הוועדה, המסמכים שיש להגיש, סכום הקצבה לזכאים ופרטים נוספים, יש לעיין בדף קצבת ילד נכה – מוגבלות שכלית התפתחותית באתר אפשרי מימוש זכויות.
ילדים עם מוגבלות שכלית התפתחותית עשויים להיות זכאים לשירותים הבאים במימון חלקי או מלא של משרד הבריאות:
ילדים עם מוגבלות שכלית התפתחותית זכאים לחינוך מיוחד ושילוב בחינוך. הזכאות לכך, היקפה והכלול בה נקבעות על ידי ועדות זכאות ואפיון. ***קרא עוד בכתבה המלאה חוק ההכלה, מה הוא אומר?
התמיכות והזכויות אותם תלמידים יכולים לקבל בוועדת הזכאות והאפיון:
בוועדת הזכאות והאפיון נקבע היקף סל השירותים שאליהם זכאי התלמיד, בין השירותים אותם יכול התלמיד לקבל ישנם תמיכות לימודיות, טיפולים רגשיים, שעות סיוע ועוד. הטיפולים ניתנים על ידי אנשי מקצוע המתמחים בעבודה עם ילדים ונוער המתמודדים עם מוגבלויות שכליות פסיכולוג קליני, חינוכי או התפתחותי, עובדים סוציאליים, מטפלים בהבעה וביצירה, יועצים חינוכיים, מרפאים בעיסוק, פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת ומורים לחינוך מיוחד.
בנוסף, השירותים להם תלמיד עם מוגבלות פיזית עשוי להיות זכאי בבית ספרו:
במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים פועל מינהל המוגבלויות הנותן שירותי שיקום לאנשים עם נכויות פיזיות, אנשים עם מוגבלות שכלית, אנשים עם הפרעות ברצף האוטיסטי ואנשים עם קשיי תפקוד והסתגלות, מגיל לידה ועד גיל 65 . אוכלוסיות אלו מקבלות מענה של ליווי ובניית תכנית שיקומית בתחומים הבאים:
למאמר המלא: אודות עיצוב התנהגות ככלי לבית
על-פי סעיף 1 לחוק חניה לנכים, זכאי לתג נכה מי שרופא שהוסמך לכך אישר כי הוא עונה על אחד מאלה:
הורה לאדם מגיל 3 ומעלה אשר עבר ועדת ניידות בלשכת הבריאות ונקבעו לו 60% מוגבלות בניידות. זכאי לתמרור וסימון ברחוב ליד בית המגורים על אזור חניה בלעדי לנכה.
הורים לאדם שנקבעו לו לפחות 60% נכות ותנועתו ללא רכב עלולה לערער את מצב בריאותו. זכאים לתשלום אגרת רישוי מופחתת לרכב נכים. את הסכום המעודכן ניתן לראות באתר האינטרנט של משרד התחבורה.
ללא
את מרכז "אפשרי" הקימה טובי ליבוביץ, אמא ל8 ילדים, מתוכם שני ילדי צמי"ד, לפני כ6 שנים במטרה לסייע לאלפי משפחות בהשגת הזכויות המגיעות לילדי צמי"ד מביטוח לאומי ומהרשויות בכלל. לפני כשנה, לאחר ההבנה שמעבר לזכויות יש להורים לילדי צמי"ד צרכים נוספים – צורך במידע מקצועי, הפניות למוסדות חינוך ועוד,
ביחד. משלימים את החסר
מומחית תחום תקשורת
הימים של אסתר עמוסים במיוחד- בנוסף להיותה אחראית תחום ריפוי ועיסוק במכון שמעיה ובעלת קליניקה פרטית, היא גם מדריכה במעון תקשורת ובעמותה לילדים בסיכון.
את התואר בריפוי ועיסוק הוציאה אסתר במכללת "מבחר" ומאז היא משקיעה את כל מעייניה בלעזור ולקדם עוד ועוד ילדים המתמודדים עם אתגרים בתחום התקשורת.
אני מאמין: אני מאמינה שכל ילד גדל בתוך קשר משפחתי והקשר הזה הוא אחד המרכיבים הכי חשובים בהתפתחות ובהתקדמות שלו. אני מאמינה שלכל הורה יש יכולת נדירה להכיר וללמוד את הילד שלו. ולכן, בתהליכים שאני עושה עם ילדים, אני לא קובעת את מהלך העניינים, אני עובדת בשיתוף עם ההורים ומאפשרת להם לחוות, יחד איתי, תהליך מרגש של היכרות מחודשת עם הילד שלהם וכך להגיע לתוצאות מדהימות.
מומחית ילדי צמי"ד
מומחית ילדי צמי"ד
מנהלת אתר
מומחית מימוש זכויות ילדי צמי"ד
מנהלת פרויקטים
מומחית מימוש זכויות ילדי צמי"ד
מומחית מימוש זכויות ילדי צמי"ד
מזכירות
אחראית כספים
מומחית ילדי צמי"ד