מה עושים כשילדה בת ...

התראות
מחק הכל

מה עושים כשילדה בת 4 מתעוררת באמצע הלילה ואומרת שחולמת חלומות מפחידים

שרשורים: 3
Topic starter
(@tamar)
Active Member
הצטרף/ה: לפני שנה 1

איך מרגיעים אותה? האם זה נכון אחרי כמה מילות הרגעה להשאיר אותה לבד בחדר או להישאר איתה? כמה זמן?

3 תגובות
אילנית דוויק
שרשורים: 7
(@ilanit)
Active Member
הצטרף/ה: לפני שנה 1

יש לשים לב במשך היום, שהיא לא חשופה לסיפורים או תמונות, מה שמונע מילדים להירדם בגילאים אלו, הם פחדים שונים לפני השינה.

כאשר היא מתעוררת יש מושג של ביעותי לילה בגיל זה, שחולפים מאליהם תוך כדי שינה ולכן חשוב בשלב זה לא להרים אותם מיד מהמיטה, אלא לתת לה הזדמנות להירדם שוב מבלי לצאת מהמיטה.

השאירו מנורת לילה קטנה דולקת, ע"מ שהיא תוכל לראות שהיא בחדרה.

לתת לה אובייקט מעבר, שמיכה, צעצוע, שהיא ישנה אתו.

במידה והיא סיפרה בבוקר שחלמה חלום מפחיד, לתת לה לצייר אותו, ע"מ לשחרר את החלום הרע ממנה.

הגב
1 תגובה
(@zofia09876)
הצטרף/ה: לפני 10 חודשים

New Member
שרשורים: 2

@ilanit
הבת שלי בת 10 מתעוררת כמעט כל לילה, היא עוברת לחדר שינה ונרדמת על שמיכת פוך שמביאה איתה.
הסיבה שהיא מתעוררת, זה חלומות מפחידים- מחבלים וכד'. היא ממש לא חשופה לחדשות אבל יש לה נפש רגישה. מה ניתן לעשות? נראה לך שהיא צריכה טיפול?

הגב
שרשורים: 1
 sara
(@sara)
New Member
הצטרף/ה: לפני 7 חודשים

קחי בחשבון שלחיות בעולם שלנו עכשיו ולא להיות חשופים לחדשות זה לא משהו שקורה הברה.

גםם אם היא לא רואה או שומעת בבית, היא מסתובבת בבבית ספר\ ליד אנשים אחרים\ חווה אזעקות או חופש מהלימודים.

היא לא צריכה להיות מאד אינטלגנטית כדי להבין לבד שקורה כל מיני דברים מפחידים בעולם.

מה שאני מציעה לך זה לדבר איתה על המצב במילים שלה ובצורה הכי רגועה שיכול להיות, לשמוע ממנה על החששות, על הפחדים שלה, לענות לה על שאלות ולהציע לה דרכי פעולה להתמוודדות ולרגיעה.

(כמו: לקחת איתך למיטה שמיכה רכה שיכולה לעזור לך להרגע, לשתות כוס מים, להתסתכל על התמונה של כל המשפחה בטיול האחרון שתלויה על הקיר ממול ולזכור שיש שלך הרבה אנשים שאוהבים אותך וישמרו עליך וכו')

כמובן, שטיול רגשי בטוח לא יזיק ולהפך- מניסיון שלי זה יועיל. אם יש לך אפשרות ממליצה לך לפחות לנסות ולראות אם יש שיפור

הגב